Hutspot op Oosterse wijze
Uit onze mailbox, van Eveline Kind uit Voorschoten
Ingredienten:
500 gram gesneden peen en uien
500 gram aardappelblokjes van Celavita
1 eetlepel karwijzaadjes
2 a 3 eetlepels gembersiroop
wokolie
sesamolie
2 verse braadworsten
appelabrikozencompote van Hak
mosterd
zout
extra nodig:
vijzel
wok
Bereidingswijze:
Verhit de olie in de wok. Roerbak de uien totdat ze zacht zijn. Voeg de
wortel toe en roerbak op hoog vuur gedurende 5 minuten. Voeg dan de
aardappelblokjes toe. Roerbak totdat de wortel en aardappel gaar zijn. Breng op smaak met zout. Kneus 1 eetlepel karwijzaadjes in de vijzel en roer door de hutspot. Voeg vervolgens naar smaak de gembersiroop toe en laat alles nog even goed doorwarmen. Tot slot nog wat sesamolie erover sprenkelen. Lekker met verse worst met mosterd en appelabrikozencompote.
0 Comments:
Een reactie posten
<< Home